Проекти

Сдружение „Образователна мрежа“

edunetbg.org | new website

Проектът е за създаване на съвсем нов уебсайт на тази неправителствена организация, която към момента на присъединяването си като партньор в GEBOL няма установено уеб присъствие. Сдружението е регистрирано преди малко повече от година и все още е в процес на структуриране и формулиране на основните си приоритети и инициативи. Сдружението вече смята, че изработването на собствен уебсайт е наложително, за да може да бъде улеснена комуникацията между организацията и нейната целева аудитория. Този клиент имаше изискване уебсайтът да бъде изграден на базата на CMS платформата Joomla, защото вече е имал опит в работата с такива сайтове и смяташе, че така администрирането на съдържанието след създаването на структурата и основния дизайн ще бъде по-лесно за него. Целта на сайта е да осигури подобаващо имиджово присъствие в интернет и връзки към ключовите инициативи на Сдружението. Клиентът възнамерява сам да осигури по-нататъшното развитие на структурата на сайта в рамките на няколко предварително определени секции. Сайтът трябва да има и малка новинарска секция с текуща информация за актуалните събития, инициирани или подкрепяни от Сдружението.

Ресторант „Гурме“

Проектът е за създаване на нов уебсайт на този ресторант. До направата на страницата ресторантът няма собствена интернет страница, а само страница във Фейсбук, така че изработката на сайт е истинско предизвикателство и съвсем ново поле на представяне за собствениците на бизнеса, към което те подхождат с голяма доза ентусиазъм и оптимизъм.

 

Мебелна фирма

Клиентът е малък мебелен цех, филиал на датска компания. Фирмата в България няма собствен сайт. Клиентът има желание новият уебсайт да се доближава визуално до този на компанията-майка: www.saxoliving.com. Сред изискванията беше и това сайтът да има удобен администраторски панел за добавяне на съдържание и контактна форма за запитвания и обратна връзка.

 

Печатница „Дита ММ“

Проектът е за пълна подмяна на съществуващия уебсайт с изцяло нова визия и съдържание, представящи широката гама от полиграфски услуги, предлагани от тази семейно управлявана печатница в София. На различни етапи от разработката се консултираха и уточняваха структурата, дизайна и съдържанието, за да се постигне хармоничен, стилен и удобен за ползване уебсайт.

Сватбен магазин INCANTO

gebol-bg-incantoПроектът е за разработка на онлайн магазин и блог със специализирана сватбена тематика, включително администраторски панел за управление на блога и магазина. Сайтът все още не е онлайн. Сред изискванията на клиента са специфичен дизайн, SEO-оптимизация и поддръжка на два езика.

Bikeshop

gebol-bg-bikeshopТова е проект за изцяло нов уебсайт на малка компания, която се занимава с внос и продажба на употребявани велосипеди от Австрия и Швейцария. Проектът включва и създаване на лого на компанията, което да се ползва на уебсайта и в други рекламни и промоционални формати.

Leatherprotect

gebol-bg-leatherprotectПроектът е за създаване на първи уебсайт на тази компания, специализирана в реставрирането на всякакви видове дървени и кожени продукти, както и продажба на материали – лакове, бои, защитни покрития. Разработването на сайта е допълвано със съвети по отношение на дизайна и функционалността. Крайната цел е създаване на уеб-присъствие и взаимодействие чрез социални мрежи с потенциални клиенти.

Колеж по мениджмънт „Адам Смит“

gebol-bg-adamsmithПроектът е за цялостен редизайн и прехвърляне на съществуващо съдържание и потребители. Сайтът обслужва дейността на бизнес училище за възрасти и е изграден с помощта на Joomla CMS. Клиентът желае да запази платформата като надгради функционалността и оптимизира представянето. Работата изисква създаването на множество тестови инсталации, дописване на програмен код и допълнителен CSS. Предизвикателство са значителните разлики в структурата на базата данни между съществуващия сайт и последната версия на Joomla, както и разликите в криптирането на паролите на регистрираните потребители. Процесът на работа, одобрен от клиента, изискваше голям брой тестове, пресъздаващи поведението на потребителите. Финалният резултат е одобрен и въведен в употреба.